Dieren

Hoe de prestaties, welzijn en de levenskwaliteit van je dier te verbeteren?

Equine Cranio Sacraal Therapie

De 3 verschillende pompen in het lichaam.
Hartslag – Het hart zorgt ervoor dat er bloed door de aderen stroomt.

Ademhaling – De longen zorgen voor zuurstof in het bloed.

Cranio Sacrale Ritme – De hersenen pompen het hersenvocht vanaf het hoofd (cranium) via de wervelkolom naar het heiligbeen (sacrum).

Dit zogenaamde Cranio Sacrale ritme golft door het hele lichaam en alles beweegt mee.

Door de pompbeweging van het cranio sacrale systeem krijgen de cellen continu ’vers vocht’ toegediend. Na gebruik van dit vocht, waarin zich inmiddels afvalstoffen hebben opgehoopt, wordt het opgenomen in de bloedbaan.

Wordt het Cranio Sacrale ritme door een lichamelijke of emotionele “blessure” in zijn functie belemmerd of verstoord dan belemmert dit de doorstroming in het lichaam en dat heeft een negatief effect op de gezondheid van je paard.

Ingenieus paarden
lichaam

Een paard heeft een heel ingenieus lichaam, want zodra zich er ergens een onbalans of pijn gerelateerd probleem voordoet in het lichaam gaat het paard meteen compenseren om het gebied te beschermen tegen verdere fysieke schade.

Helaas leggen de compensatiepatronen een onnatuurlijke belasting op de musculoskeletale structuur (alles wat tot het bewegingsstelsel behoord; spieren, pezen, gewrichten, botten en zenuwen) en wat dus ook de biomechanica van het paard  beïnvloedt.

Hoe makkelijk iets uit balans kan raken

Cranio Sacraal therapie is ontstaan uit de osteopathie en gaat er van uit dat het lichaam een eenheid is. Alle structuren in het lichaam zijn direct of indirect met elkaar verbonden door het bindweefsel. Dit bindweefsel (fascie) kun je zien als een soort laken waar de schedel (waarvan nog vaak onterecht wordt aangenomen dat het één massief geheel is), het ruggenmerg, alle organen, de botten, de spieren, de gewrichten, de bloedvaten en de zenuwen in gevouwen zitten.

Beperkingen in het bindweefsel kunnen hierdoor klachten veroorzaken op vele plaatsen in het lichaam.

Het bindweefsel geeft stevigheid en bescherming, maar zorgt ook voor beweeglijkheid.

Op een bepaald moment in het leven van je paard zal het een blessure of ongeluk hebben gehad.

Hangen in het halster, een ongeluk in de paddock, een val tijdens het rennen in de wei, een trap of beet van een ander paard, hoofd gestoten, uitgegleden op de wasplaats, etc… etc…

Veel van deze verwondingen en ongevallen zullen zijn genegeerd of als onbeduidend worden beschouwd en niet onder de loep worden genomen totdat het paard een groter probleem vertoont al dan niet in het bereden werk.

Onrustig worden, schrikachtig gedrag vertonen, scheef lopen, kreupelheid vertonen zonder aantoonbare oorzaak, moeite met nageven of buigen, zwak zijn of niet naar het beste kunnen presteren, koliekgevoelig worden, steeds weer opnieuw gezondheidsproblemen hebben, etc…

Deze ogenschijnlijk onbeduidende verwondingen en of ongevallen, kunnen het zachte weefsel, de spieren, de fasciale weefsels en zelfs de schedelstructuur van het paard hebben beschadigd wat vervolgens leidt tot of bijdraagt aan compensatiepatronen.

Deze kunnen mild, maar zeer zeker ook extreem zijn.

Conformatie versus houding

De bouw van een paard kan niet veranderd worden. De bouw is een fok kenmerk. De houding van een paard is wel veranderbaar. Het paard staat namelijk in een houding om zijn lichaam zo veel mogelijk comfort en balans te geven.

Het evenwicht terugbrengen in het paardenlichaam is van vitaal belang voor de gezondheid van het bewegingsapparaat, gezond zuurstofgehalte in de spieren, biomechanica, goed gebruik van de zintuigen (zien en ruiken), om toekomstige gewrichtsproblemen te voorkomen en het mentale welzijn van het paard.

Wat betekend Cranio Sacraal Therapie voor je paard

Cranio Sacraal Therapie helpt je paard het evenwicht terug te brengen en het verbeterd de bewegingsvrijheid van je paard. Het zorgt ervoor dat de symmetrie in de schedel en het lichaam terug komt waardoor er ontspanning ontstaat in het hele lichaam.

De werking van het zenuwstelsel, het hormoonstelsel, het immuunsysteem en de functie van het lichaam krijgt een enorme oppepper. Daardoor verbetert de beweeglijkheid van het weefsel, neemt de vitaliteit toe en wordt het zelf herstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd dan wel gereactiveerd.

Equine Cranio Sacraal is een unieke therapie waarbij het hele lichaam wordt behandeld met de specifieke hands-on behandeling van de individuele botten van o.a. het hoofd. Het draagt bij aan veel aandoeningen bij paarden die een negatief effect hebben op gewrichten, zenuwen en bloedtoevoer door het hele lichaam.

Deze zachte en subtiele techniek kan zeer effectief zijn bij het aanpakken van een groot aantal aandoeningen bij het paard. Vaak zijn deze problemen te wijten aan het feit dat het paard iets compenseert dat uit balans is of pijn gerelateerd is:

98% van de paarden is in min of meerdere mate verstoord in de balans.

Deze holistische behandelwijze is geschikt voor zowel zieke als gezonde dieren, ieder paard heeft er baat bij.

Niet alleen wordt het oorspronkelijke natuurlijke evenwicht hersteld en versterkt, maar ook het zelf genezende vermogen van het lichaam wordt optimaal actief. Het immuunsysteem wordt weer helemaal alert. Met Cranio Sacraal therapie maken we gebruik van de enorme intelligentie van het lichaam, die veel verder gaat dan de intelligentie (IQ) van ons denken.

Preventief is het de perfecte aanvulling op het algemeen onderhoudsregime van het paard.

Het paarden
hoofd

De behoefte aan Equine Cranio Sacraal therapie is veel groter dan de meeste paardeneigenaren zich beseffen, niet alleen omdat paarden ongelukken hebben gehad die kunnen leiden tot schade aan de schedelstructuur, zachte weefsel, spieren, fasciale weefsels maar zeer zeker ook als direct gevolg van regelmatige druk van hoofdstellen, bitten, neusriemen, halsters en ook paarden tandheelkunde.

Aangezien botten een gezonde levende structuur zijn, zijn ze door druk te veranderen. Wanneer deze druk optreedt, beïnvloed dit de positie van de botten en daardoor vaak de zenuwfuncties van één of meerdere van de 12 hersenzenuwen.

Een speciale reeks zenuwen die niet afkomstig zijn van het ruggenmerg, maar van de hersenen zelf in de schedel.

Deze hersenzenuwen helpen bij de functie van veel systemen van het paard en problemen in een van deze zenuwen kunnen o.a. invloed hebben het gezichtsveld, reukvermogen, de spijsvertering, slikken, luchtwegen, maag-darm stelsel en zintuigen van het paard.

Wanneer een paard spanning heeft op zijn schedel beperkt het dus niet alleen de bewegingsvrijheid in het lichaam, maar het beperkt ook het gebruik van de zintuigen en de werking van organen.

De schade door druk kan ook de bloedtoevoer, de traanbuis en de sinusdrainage in de schedel beïnvloeden en in ernstige gevallen de circulatie en productie van hersenvocht beperken, wat ertoe bijdraagt dat paarden gevoeliger worden voor geluid, spooky kunnen worden, gelimiteerd gezichtsveld krijgen en minder gaan ruiken.

Het is belangrijk dat paardeneigenaren begrijpen dat alle paarden compensatiepatronen hebben die met succes kunnen worden behandeld, waardoor de balans van het bewegingsapparaat van het paard van kop tot staart  wordt hersteld met als resultaat dat het werk voor zowel paard als ruiter gemakkelijker wordt.

Niagara Equissage Pulse voor paarden

Equissage Pulse is een onderdeel van ‘Niagara Healthcare Group’ die al meer dan 50 jaar ervoor zorg draagt dat honderdduizenden mensen met behulp van de Niagara producten als onderdeel van het revalidatie proces van een betere kwaliteit van leven kunnen genieten.
De therapie wordt wereldwijd succesvol gebruikt door zorgprofessionals in ziekenhuizen en in klinieken voor revalidatie en mobiliteit bevordering en wordt ook succesvol gebruikt op afdelingen gespecialiseerd in o.a. rugproblemen, als hernia, verlamming verschijnselen en dwarslaesie bij mensen.

Wat doet Equissage Pulse

Equissage Pulse levert een niet agressieve maar zeer diep indringende krachtige massage zonder enige vorm van onprettig bijeffect, door middel van gepatenteerde NHC Cyclo-Therapy® technology.
Een revolutionaire manier om de gezondheid van het paard te optimaliseren.

NHC Cyclo-Therapy produceert door multi richting energiebewegingsgolven, massage die zowel horizontaal, verticaal als roterend werkt aan het hele lichaam. Waarvan wetenschappelijk bewezen dat deze bijdraagt aan verbetering van de bloedcirculatie in het lichaam voor betere functionaliteit en algehele gezondheid van het paard en de gewrichten, pezen, ligamenten en spieren, maar ook voor ontspanning voor spieren, verbetering van lymfedrainage en allerlei ander symptomen en condities.
Al deze verbeteringen zijn gunstig voor de prestaties, gezondheid en herstel van het paard na blessures en andere aandoeningen. Dit alles zonder benodigdheden van medicatie.

Medisch wetenschappelijk onderzoek in het Writtle College in Groot Brittannië op racepaarden en dravers heeft aangetoond dat bij regelmatig gebruik de prestatie verbetering zich liet zien in o.a. :

Equissage Pulse toepassing

Equissage Pulse is zeer effectief in werkzaamheid en in ondersteuning van het optimaliseren van de gezondheid van het paard en in de behandeling van aandoeningen van verschillende aard waaronder:

Equissage Pulse is niet alleen geschikt voor paarden welke geblesseerd zijn of in enige vorm problemen hebben, maar is geschikt voor ieder paard, ongeachte welke discipline.

Niagara Canissage Pulse

voor hondengezondheid, ontspanning en therapie.

De Niagara Canissage Pulse is het ultieme in hondengezondheid, ontspanning en therapie.

De wetenschap achter de Canissage:

De Cycloid Vibration Therapy (CVT) wordt gekenmerkt door een 3-dimensionale niet-agressieve vibratie, gegenereerd door een gepatenteerde elektromechanische oscillator. Er is een duidelijk verschil dat u kunt voelen in vergelijking met een gewone vibrerende massage-eenheid. Deze conventionele units produceren een agressieve “slaande” of “beukende” agressieve vibratie.

Wat doet Canissage Pulse

Dit zorgt ervoor dat de energie van het Canissage Pulse therapie-bed diep, maar zacht door het hele lichaam van uw hond dringt, voor een optimaal resultaat.

Dit is een wetenschappelijk bewezen therapie techniek en draagt bij aan de bevordering en optimalisatie van de bloedcirculatie en de bevordering van de lymfedrainage. Het lichaam wordt hierdoor geholpen om afvalstoffen en toxines sneller af te laten voeren. Daarnaast draagt het bij aan de verbetering van gewrichtsvloeistof en herstel en verbeterde conditie van spieren, pezen en ligamenten.

Bij honden hebben de resultaten het volgende aangetoond:

  • Verhoogde circulatie en lokale bloedstroom, wat essentieel is voor snel, effectief herstel en revalidatie.
  • Het Canissage Pulse therapie-bed helpt het bloed te stimuleren (door 60 cm weefsel en bot heen) om een volledige lichaamsmassage te bieden en het herstelproces te versnellen.
  • Verbeterde lymfedrainage, die helpt om de toxines af te voeren en afvalstoffen in het lichaam van uw hond te verwijderen, waaronder de opbouw van melkzuur in de spieren en ontstekingen in de gewrichten.
  • Het kan helpen littekenweefsel af te breken en verkalking te verminderen.
  • Ontspanning van de spieren, wat natuurlijk helpt om pijn te verlichten, spanning te ontgrendelen, gekneusd weefsel te verlichten en spierspasmen te ontspannen.
  • Verbeterde gewrichtsmobiliteit, welke zou moeten leiden tot een sneller en effectiever herstel.

Canissage Pulse toepassing

Uw hond heeft een goede bloedsomloop nodig om:

Ongeacht de behoeften van uw hond, Canissage Pulse zal een positief effect hebben op het welzijn van uw hond.

De Niagara Canissage Pulse is zowel preventief als curatief inzetbaar voor elke hond ongeacht of de hond een sport beoefend of niet en ongeacht het ras en de leeftijd.

Bioresonantie voor paarden, honden, katten en andere zoogdieren 

Alles bestaat uit frequenties, ook een lichaam. Je ziet ze niet, maar ze werken in harmonie samen om alles in het lichaam te laten functioneren.

Wanneer een lichaam uit balans is kan de energie niet meer doorstromen, organen werken niet meer zoals het hoort, er kunnen klachten ontstaan, ziektes en blessures kunnen het gevolg zijn. Er is dan sprake van afwijkende frequenties (vervormingen). Vaak wordt het begin van vervormingen niet direct opgemerkt, maar kleine vervormingen kunnen zich ontwikkelen tot ziekte en blessureleed, maar ook tot mentale problemen.

De frequenties van een gezond individu zijn harmonisch en vrij van vervormingen, bij ziekte, blessures, bacteriële infectie, virale infectie, enz. enz. en ook bij mentale problemen ontstaan er afwijkende frequenties (vervormingen). Met behulp van de Bioresonantie apparatuur worden de vervormingen in de frequenties opgezocht en zend het lichaamseigen frequenties uit naar het lichaam die de verstoringen in het lichaam opheft met als doel het herstel van de lichaamseigen zelf genezende kracht.

Bioresonantie is een zeer effectieve methode, zonder nare bijwerken en pijnloos.
Men kan Bioresonantie therapie ook inzetten naast reguliere medicatie.

Ik werk met de veterinaire module van Rayonex en de PS10 van Rayonex. Hiermee kan ik alle zoogdieren doormeten en behandelen. Bij een eerste kennismaking krijgt het dier een dekentje op en dat wordt aangesloten op de PS10. Het dier wordt dan helemaal doorgemeten om een totaalbeeld te krijgen, waarbij vervormingen in de frequenties aan het licht komen.

Bioresonantie kan heel goed preventief ingezet worden om afwijkende frequenties op te sporen en te behandelen voordat deze zich verder kunnen ontwikkelen en problemen veroorzaken. 

Geschikt voor elk type zoogdier in elke discipline en op elke leeftijd!

Bioresonantie toepassing

Het wordt gebruikt worden om blokkades op te heffen

Het uiteindelijke doel wat we willen bereiken is het herstel van de lichaamseigen zelf genezende kracht. Geschikt voor elk type zoogdier in elke discipline en op elke leeftijd!

Waarom bioresonantie?

Bioresonantie Is een snelle, veilige en zeer effectieve manier om metingen te doen naar het algemene energieniveau van het dier, naar de veerkracht van het zelf genezende vermogen en naar het functioneren van alle orgaansystemen.

Dieren (en vooral paarden) zijn veel gevoeliger voor verstoringen dan mensen. Maar zij reageren daarom ook veel sneller op een behandeling. Dat maakt bioresonantie een zeer effectieve methode om te genezen, zonder bijwerkingen. Het is ook een rustgevende manier van behandelen. Bioresonantie is volledig pijnloos en vaak ontspant een dier tijdens een behandeling.

In veel gevallen kan een blokkade (afwijkende cel frequenties) al worden opgemerkt zelfs voordat de ziekte zich fysiek manifesteert. Door (vroeg)tijdig ingrijpen, kan daarmee vaak een probleem of ziekte voorkomen worden.

  • Bijvoorbeeld een overbelasting van een pees die fysiek nog onopgemerkt is, maar die zonder behandeling wel een peesblessure kan veroorzaken.
  • Of een darmschimmel die fysiek niet zichtbaar is, maar die wel veel problemen kan veroorzaken.

Bioresonantie kan dus curatief ingezet worden, maar zeer zeker ook preventief!

Raindrop therapie

voor paarden

Een Raindrop is een therapeutische behandeling waarbij verschillende zuivere essentiële oliën van therapeutische kwaliteit op de rug van het paard worden gemasseerd en indien nodig de kootholtes.

Door de brede waaier aan eigenschappen van de oliën, kan deze behandeling voor vrijwel alles ingezet worden. De oliën zijn ongelooflijk krachtig om de gestremde stroom in het lichaam weer op gang te brengen.

Zeker ook een enorme aanrader voor extra ondersteuning na een alternatieve behandeling zoals osteopathie, als ondersteuning vóór een operatie, tijdens revalidatie na een operatie, bij blessures, hoefbevangenheid en spierbevangenheid.

Therapeutisch zuivere essentiële oliën van Young Living zijn volledig veilig. In twee minuten worden ze geabsorbeerd door het lichaam. De krachtige bestanddelen gaan direct naar de lichaamscellen om de eventuele schade veroorzaakt door stress, synthetisch chemicaliën, vervuiling, ouderdom, genetica en ziekte te herstellen.

Met deze behandeling worden innerlijke lichaamssystemen gestimuleerd.

Zeer zeker ook geschikt voor als je paard niet direct klachten heeft, maar als je het wil beschermen voor slechte invloeden van buitenaf.

Door een Raindrop behandeling, wordt het immuunsysteem en weerstand enorm ondersteunt en behoud je paard een optimale gezondheid.

Geschikt voor elk type zoogdier in elke discipline en op elke leeftijd!

Supplementen

Wanneer we de beslissing maken om supplementen te gaan gebruiken, maken wij deze keuze heel vaak symptoomgericht. We gaan vaak af op wat het oog of gevoel ons verteld.

Aan de oorzaak van het symptoom wordt vaak geen aandacht gegeven. Dat betekent dan ook vaak dat het gekozen supplement niet het juiste resultaat bereikt, slechts tijdelijk werkt, helemaal niet werkt of in het ergste geval juist negatieve invloed heeft.

Hoofdpijn, stijfheid, zwellingen, pijn, verandering gedrag, vermoeidheid, plotselinge huidproblemen, diarree, braken, misselijkheid, etc.., etc.., dit kunnen allemaal symptomen zijn met een onderliggende oorzaak.

Als een supplement wel goed werkt voor het oog en gevoel, weten we dan zeker dat we het goede supplement gekozen hebben?

Helaas niet, want we hebben er geen idee van wat er inwendig allemaal gebeurt. Vaak zitten er allerlei (chemische) toevoegingen bij supplementen en zijn ze synthetisch.

Dit zou dus ook kunnen resulteren in ongewenste (toxische) effecten op de organen en het immuunsysteem. Toxische effecten kunnen o.a. zijn, klachten aan het maagdarmstelsel, schade aan de nieren, leveraandoeningen en zelfs aantasting van het zenuwstelsel.

Ik heb alle testdozen van Den Hoek Holistische praktijk voor dier & mens en daarvoor ben ik ook op cursus geweest bij Eric Laarakker van Den Hoek. Ik heb de testdozen van alle Phytonics producten en alle middelen van Den Hoek.

Daarmee kan ik bij dieren en ook bij mensen testen of er behoefte is aan bepaalde supplementen.

Al deze middelen zijn zonder toevoeging van chemicaliën en dopingvrij.

Gebruik jij of geef je je dier al supplementen? Dan kan ik uiteraard ook testen of die geschikt zijn of niet.

Neem contact op.